|

Počinje Sarajevo Unlimited: Slavimo bh. firme koje osmišljavaju rješenja za Apple, Microsoft, AT&T...

Počinje Sarajevo Unlimited: Slavimo bh. firme koje osmišljavaju rješenja za Apple, Microsoft, AT&T...
25
Piše: I. P.
2.11.2016. u 07:52
38
komentara
25

dijeljenja
Počinje Sarajevo Unlimited: Slavimo bh. firme koje osmišljavaju rješenja za Apple, Microsoft, AT&T...
Prvi regionalni Forum biznis inovacija Sarajevo Unlimited 2016 bit će otvoren večeras u 18 sati u Domu OSBiH u sklopu rođendana poduzetničkog i inovacijskog centra Networks.
Sarajevo Unlimited će u toku dva dana postati mjesto interakcije između velikih kompanija, institucija i startupa radi unapređenja profesionalnih izazova. Trećeg novembra na prvom regionalnom forumu biznis inovacija u Hotelu Holiday najavljen je dinamičan redosljed govornika čije spoznaje mijenjaju poslovna okruženja.

Učesnici će imati priliku čuti inspirativne govore 35 uspješnih osoba iz svijeta biznisa.

Edin Mehić, jedan od govornika i predstavnik Networks INT-a na Sarajevo Unlimitedu, smatra da nije u pravu onaj ko misli da bez inoviranja i novih proizvoda može opstati na tržištu.

"U Bosni i Hercegovini želimo napraviti platformu gdje će male inovativne kompanije moći pričati sa velikim kompanijama. Mi u BiH nemamo finansijsku strukturu koja pomaže startupima, ali smatramo da velike kompanije koje imaju pristup tržištu mogu biti njihov idealan partner. Dolaze kompanije koje će pričati o važnosti inovacije. Učesnici će iz prve ruke čuti nešto o novim trendovima, ali i to kako velike kompanije zahvaljujući startupima malih firmi dolaze do inovacija jer veliki vrlo često nemaju prostora za inovacije bez obzira na budžet", rekao je Mehić.

U razgovoru za Klix.ba on napominje kako pojedina istraživanja pokazuju da su inovacije putem startupa i do 15 puta jeftinije nego kada ih velike firme rade interno."Želimo da bh. startupi razgovaraju sa domaćim firmama, ali i sa svjetskim kompanijama, a upravo to ćemo im i omogućiti. Također, Unlimited će pratiti pozitivna energija, inspirativna predavanja, prezentacija proizvoda i startupa kao što je Edu720", kazao je Mehić.

Naš sagovornik je dodao kako je Bosna i Hercegovina zemlja koja, nažalost, vrlo malo slavi uspjehe, ali da se sve može promijeniti te da je Unlimited jedan od takvih koraka.

"Znam da smo zemlja sa puno problema, ali ovdje se dešavaju i sjajne stvari. Zato želimo da bar jednom godišnje slavimo naše firme koje prave rješenja za Apple, Microsoft, AT&T... Ovo je događaj koji je podređen mladim poduzetnicima i sve ovo radimo kako bi povećali broj poduzetnika po glavi stanovnika", zaključio je Mehić.

Sarajevo Unlimited organizuje se u partnerstvu sa Phillip Morris International, Projektom zapošljavanja mladih (YEP), Ambasadom Švicarske u BiH, Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, a forum su podržali Vijeće ministara BiH, Vlada Kantona Sarajevo (Ured premijera Konakovića) i Američka ambasada u BiH. Ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo dali su Klix.ba, N1, Oslobođenje i Antena Sarajevo.

Sponzori foruma su Grad Sarajevo, Mistral, Symphony, ProCredit Bank, ViaMedia, Telemach, Oracle, Mreža mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN), Bisnode, BH Telecom, Fondacija Mreže, FotoArt, Akta.ba, Hotel Holiday i Unioninvestplastika. PR partner foruma je agencija Prime Communications.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...