{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje izgradnja naplatnih kućica u Visokom

S
3.11.2008. u 16:26
0
2
Počinje izgradnja naplatnih kućica u Visokom
0
Počinje izgradnja naplatnih kućica u Visokom
GP Put Sarajevo danas je zvanično uveden u posjed zemljišta za izgradnju naplatnih kućica u Visokom. Na izgradnji naplatnih kućica bit će angažirano tridesetak radnika GP Puta i isto toliko kooperanata koji su zaduženi za postavljanje metalnih konstrukcija.
Radovi obuhvataju i izgradnju nasipa, proširenje prostora oko naplatnih kućica, izgradnju temelja, asfaltiranje te postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

"Uputili smo zahtjev nadležnom ministarstvu za preusmjerenje saobraćaja i čekamo odobrenje. Još se rješavaju neka manja tehnička pitanja, ali vjerujemo da ćemo slijedeće sedmice početi radove. S obzirom da ulazimo u zimski period, nadamo se da neće biti većih vremenskih neprilika,“ rekao je direktor GP Puta Admir Eminović.

GP Put i Direkcija autocesta Federacije BiH potpisali su ugovor za izgradnju naplatnih kućica u Visokom 24. septembra 2008. godine. Ugovorom u vrijednosti 2.991.038,67 KM, predviđeno je da radovi budu završeni u roku od šest mjeseci. Naplatno mjesto u Visokom GP Put će graditi u saradnji s Asfaltgradnjom Visoko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: