|

Počinje izgradnja naplatnih kućica u Visokom

Počinje izgradnja naplatnih kućica u Visokom
0
S
Sarajevo-x.com
3.11.2008. u 16:26
2
komentara
0

dijeljenja
Počinje izgradnja naplatnih kućica u Visokom
GP Put Sarajevo danas je zvanično uveden u posjed zemljišta za izgradnju naplatnih kućica u Visokom. Na izgradnji naplatnih kućica bit će angažirano tridesetak radnika GP Puta i isto toliko kooperanata koji su zaduženi za postavljanje metalnih konstrukcija.
Radovi obuhvataju i izgradnju nasipa, proširenje prostora oko naplatnih kućica, izgradnju temelja, asfaltiranje te postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

"Uputili smo zahtjev nadležnom ministarstvu za preusmjerenje saobraćaja i čekamo odobrenje. Još se rješavaju neka manja tehnička pitanja, ali vjerujemo da ćemo slijedeće sedmice početi radove. S obzirom da ulazimo u zimski period, nadamo se da neće biti većih vremenskih neprilika,“ rekao je direktor GP Puta Admir Eminović.

GP Put i Direkcija autocesta Federacije BiH potpisali su ugovor za izgradnju naplatnih kućica u Visokom 24. septembra 2008. godine. Ugovorom u vrijednosti 2.991.038,67 KM, predviđeno je da radovi budu završeni u roku od šest mjeseci. Naplatno mjesto u Visokom GP Put će graditi u saradnji s Asfaltgradnjom Visoko.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...