biznis
0

Početkom oktobra sajam "Dobojexpo 2007."

FENA
Direkcija 11. Međunarodnog sajma malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i firmi u osnivanju "DOBOJEXPO 2007.", koji će biti održan u Doboju od 3. do 6. oktobra, počela je slati pozive za učešće dosadašnjim potencijalnim izlagačima, kazao je izvršni direktor Sajma Srećko Stojaković, saopćeno je iz Finansijsko ekonomsko razvojno informativnog servisa (FERIS).

Prema Strojakovićevim riječima, "DOBOJEXPO" je uvršten u zvanične kalendare sajmova u RS-u i BiH, kao i evropske sajamske asocijacije, čiji je cilj predstavljanje mogućnosti i dostignuća malih i srednjih preduzeća i preduzetnika te afirmacija njihovih znanja, umijeća i mogućnosti.

Na prošlogodišnjem sajmu "DOBOJEXPO 2006." učestvovalo je 140 izlagača, od kojih 118 iz RS-a, 13 iz Federacije BiH, sedam iz Srbije i po jedan iz Brčko Distrikta i Grčke, koji su predstavili 2.725 različitih proizvoda i sklopili 349 poslovnih dogovora, 76 ugovora o poslovnoj suradnji i 28 kupoprodajnih ugovora.

Tradicionalni generalni pokrovitelj Sajma je Vlada RS-a, organizatori Privredna komora regije Doboj, Zanatsko-preduzetnička komora regije Doboj i Općina Doboj. Suorganizatori su Republička agencija za razvoj malih i srednjih predzeća iz Banje Luke i Općinska agencija za razvoj malih i srednjih predzeća u Doboju.