{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeli poslovni susreti "Promo 2009."

F
5.5.2009. u 15:39
0
0
Počeli poslovni susreti "Promo 2009."
0
Počeli poslovni susreti "Promo 2009."
Petnaeste međunarodne poslovne susrete "Promo 2009." u Tuzli je danas otvorio predsjednik Međunarodnog poslovnog foruma "Perspektive" Mirza Kušljugić, koji je ujedno i najavio početak uvodne plenarne sjednice Foruma "Energija".
Tom prilikom Kušljugić je ukazao na veliki značaj održavanja ovogodišnjih Međunarodnih poslovnih susreta u Tuzli i to u vrijeme kada se u cijelom svijetu poslovni sustavi susreću s ekonomskom krizom.

"Promo 2009. pokušat će dati odgovore na koji se način Bosna i Hercegovina, te ekonomije zemalja u regiji mogu suočiti s recesijom", kazao je Kušljugić.

Prema riječima Vinka Ćure, predsjednika Uprave Promo International grupe koja organizira ovogodišnje poslovne susrete, tokom četiri dana ekonomski stručnjaci i poslovni ljudi će tretirati niz relevantnih oblasti, a od kojih nužno ovisi ukupan društveni razvoj Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Promo 2009. obilježila je promjena organizacijskog koncepta tako je dosadašnji gospodarski sajam prerastao je u Međunarodne poslovne susrete osmišljene kao niz sinkroniziranih kongresnih i sajamskih sadržaja.

Na ovaj način se želi ukazati na veću potrebu stručnog i naučnog susretanja s temama koje su ključ društvenog razvoja, među kojima su energija, informacijsko-komunikacijske tehnologije, obrazovanje te zaposlenje.

Svečanom otvorenju poslovnih susreta "Promo 2009." prisustvovao je i Josip Juras, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli, a koji je istaknuo da je temeljna zadaća svake diplomacije briga i uvezivanje gospodarske saradnje između susjednih zemalja.

Juras je uvjeren da će se tokom ovih susreta pronaći rješenje koje će biti u interesu kako građana Bosne i Hercegovine tako i građana Republike Hrvatske i Srbije koji vjeruju u sretniju budućnost.

Nakon svečanog otvaranja 15. međunarodnih poslovnih susreta pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Reuf Hadžibegić proglasio je otvorenim i Međunarodni poslovni forum "Perspektive".

On je tom prigodom istakao značaj takvog skupa posebno iz razloga što su danas sve aktivnosti koncentrirane na upotrebu električnu energiju, a čime se BiH pružaju velike mogućnosti izvoza te izgradnje hidro i termoelektrana u budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: