{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela prodaja imovine Bobar banke, 65.000 maraka za bankomate

Piše: G. D./Klix.ba
19.4.2015. u 11:40
9
28
Počela prodaja imovine Bobar banke, 65.000 maraka za bankomate
9
Počela prodaja imovine Bobar banke, 65.000 maraka za bankomate
Tokom prve prodaje imovine Bobar banke zarađeno je 65.000 maraka - prodati su bankomati i dnevno-noćni trezori banke. Ovo je prva prodaja imovine banke koja je u likvidaciji i ovaj iznos predstavlja dio likvidacione mase iz koje će se namirivati povjerioci.
Likvidacioni upravnik Bobar banke Mile Maksimović saopštio je da je prodaja obavljena na osnovu tri dostavljene ponude i to u vrijeme dok je na njegovom mjestu bio bivši upravnik Savo Ševaljević. On je dodao da su bankomati morali što prije da se prodaju, jer su ugovori o zakupu prostora otkazani.

"Imali smo ponudu i za POS terminale, ali se jedna firma iz Banje Luke u posljednjim trenutku predomislila. Pitanje je da li ćemo ih i kada prodati, a imamo ih oko 200. Deponenti i povjerioci Bobar banke u likvidaciiji potražuju oko 289 miliona maraka, od čega je 59 miliona KM osporeno. Vrijednost imovine banke trebalo bi da bude poznata u maju", rekao je Maksimović.

Ove godine će se namiriti 86 miliona KM Agenciji za osiguranje depozita, koja će da isplati potraživanja do 50.000 KM. Maksimović je procijenio da će proces likvidacije Bobar banke potrajati narednih nekoliko godina, a obzirom na to da se očekuje da će veliki broj predmeta završiti na sudovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: