Prilika za sve
5

Počela online registracija učesnika desetog Sarajevo Business Foruma

Klix.ba
Registracija učesnika desetog jubilarnog Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se održati od 17. do 19. aprila u Sarajevu, zvanično je otvorena.

Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se prijaviti online putem web stranice sarajevobusinessforum.com. Na taj način će postati dio priče koja deset godina zaredom okuplja najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Uoči ovogodišnjeg SBF-a online platforma sarajevobusinessforum.com dobila je novo, unaprijeđeno izdanje putem koje se moguće registrovati za učešće, prijaviti i predati projekat za investitore, te nominovati kompanije ili pojedinci za SBF nagrade. Za razliku od prethodnih godina, kada su za različite aspekte konferencije korištene različite aplikacije, za Sarajevo Business Forum 2019 dostupna je jedinstvena inovativna platforma, za čiju je izradu zadužena start-up kompanija App Impact iz Sarajeva, osnovana 2016. godine.

Otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih ljudi, razvoj poduzetništva uz ekonomsko uvezivanje regiona sa svijetom, suština su misije Sarajevo Business Foruma. Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju i učesnike jubilarnog izdanja SBF-a, kojeg pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamic Development Bank Group (IsDB) i drugim domaćim i međunarodnim partnerima.