Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zene imaju bolje poslove i bolje plate
pa nek idu onda u rudnik ili na brentu ili neki kamenolom,a nek izadju sa kasa kladionica i kancelarija pa ce se izjednaciti...
@AjkuleVodeniServi Ravnopravnost tamo gdje njima odgovara šta ti nije jasno?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Joj kako 'vako lažete.... Gdje ba u kojim to firmama... U svim javnim, državnim firmama, bankama, sudovima, policiji, opštinama, ministarstvima, plate su iste i razlikuju se samo po pozicijama, u privatnim firmama na ovim hamalskim poslovima je isto tako s tim što muškarci rade teže fizičke poslove.... Jblo vas vaše istraživanje i laži koje plasirate... Navedite tačno u kojoj je firmi ili preduzeću tako a ne ovako lupati gluposti.
@maximos Pa upravo je problem što su žene u prosjeku na nižim pozicijama od muškaraca. Niko nije rekao da je bukvalno niža plata samo zato što je žena.
Laze ko kaze
Sto lazete, one koje rade a radi ih dosta rade u bankama administraciji bolnicama trgovinama i imaju plate kao i drugi gradjani i ne serite vise
Jel moguće. Prevent je svima dao isto. 450 i radiš do iznemoglosti
al možete lagat svaka vam čast, doduše ovo je glupost a ne laž
Ko im je kriv kad muški imaju veći od njih.
Sarajevski Otvoreni Centar reported your content as hate speech!
Na zapadu zena prdne ode na bolovanje non stop neke izvlakuse stres mala djeca hormonske promjene odtavio je frajer.A mi muski u stilu moze ba nije problem idemo dalje. Mojne suplje vise. Da nekazem da zene od 8 sati radnog vremena 2 sata izgube supljirajuci tj bacanje traceva o drugim. Kad nesto upozoris da nije u redu odma se osjecaju napadnutim. E kad je festa u firmi tu su prve mogu popit ko buldog. Ima i dobrih strana ali drugi put.
Tamo gdje ja radim pri kraju radnog vremena izlaze rijeke žena, bar 70% zaposlenih, plate su dobre. Za dobar dio njih očigledno je da su potpuno nesposobne da obave ikakav posao i da ne zasluže ni 5% svoje plate. Dakle sve je obrnuto od priče u ovom članku.
Kad žene budu vladale neće više biti ratova.
@Ekser ako pobijede u ratu za vlast i pobiju sve muškarce.
@Ekser nemojte vi vladati Boga vam i ovako je sve djavo ponio a jos ako vi djavolske rodice budete vladale tu ce i biti kraj svega 😃
Kako manja za 300??? Rade i još gazdi daju 50 na ruke???
ja radim u pošti ja i sve moje kolegice imamo iste plate gdje nisu iste treba odmah javno i transparentno objaviti
@medobrundo1 Jesi ti onaj sto vraca na kraj reda kad zaboravim napisati ime i prezime na uplatnici
Ja ne znam ko placa ovakve clanke i gluposti. U mojoj firmi svi belaji i problemi dolaze iz sektora gdje zene rade. Mada sam siguran da velike kompanije i lobisti namjerno stvaraju sliku da zene moraju raditi i time povecavaju radnu snagu, a sto vise radne snage manje troskove kompanija ima tj 2 radnika 1 plata. Pored toga smanjuje se vaznost zene u domacinstvu i odgoju djece. Bit ce dislajkova ali sam siguran da ima mnogih sto ce razumjeti sta govorim.
Od ove biciklo vrijedi 6 prosjecnih BH placa....
Zena u firmi od 8 sati 2 sata pije kafu, 2 sata traca, 2 sata turpija nokte i 2 sata nesto potencijalno radi.
Svim ženama u BIH treba povećati plaćr za barem 100 KM. Neće niko propasti zbog toga.
@neverkombelizen