{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Plan i program rada Međunarodnog aerodroma

F
19.6.2008. u 12:38
0
0
Plan i program rada Međunarodnog aerodroma
0
Plan i program rada Međunarodnog aerodroma
Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Plan i program rada JP ''Međunarodni aerodrom Tuzla'' za ovu godinu.
Direktor Aerodroma Enver Jukanović je istakao da su, zahvaljujući podršci vlada Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, stvoreni uvjeti za otvaranje Međunarodnog aerodroma Tuzla za civilne letove, koje je svečano upriličeno 12. juna.

Time je ostvaren dio ovogodišnjeg Programa rada aerodroma, za prvu polovinu 2008.

U proteklih pet mjeseci aktivnosti su bile usmjerene na potpuno preuzimanje dodijeljenih površina i infrastrukture od Ministarstva odbrane BiH, rekonstrukciju infrastrukture i objekata, nabavku nedostajuće opreme, prijem i licenciranje neophodnog broja uposlenika i certificiranje aerodroma kao aerodromskog operatera.

U drugom dijelu ove godine planiran je postepeni razvoj zračnog saobraćaja s nacionalnim, bh. i drugim aviokompanijama.

Kada je u pitanju Finansijski plan poslovanja aerodroma Tuzla planirani su ukupni prihodi od 1.253.149,00 i rashodi od 1.386.149,00 KM.

Kapitalna ulaganja od 834.200,00 KM iz budžeta Federacije BiH odnosit će se na nabavku opreme za prihvat i otpremu aviona, putnika, prtljaga i robe, opreme za vatrogasnu službu, opreme za razdvajanje elektroenergetske mreže za Ministarstvo odbrane BiH i opreme za osiguranje sigurnosti te za ljetno i zimsko održavanje aerodroma.

Iz budžeta Tuzlanskog kantona 532.690,00 KM bit će utrošeno za nabavku opreme protivpožarne zaštite, rekonstrukciju sistema aerodromske rasvjete i opreme za ljetno i zimsko održavanje aerodromskih površina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: