{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PKKS: Prezentiran vodič za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU

F
29.1.2008. u 13:45
0
0
PKKS: Prezentiran vodič za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU
0
PKKS: Prezentiran vodič za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU
Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) danas je prezentirala publikaciju „Direktive EU III – vodič za privrednike“, čiji je primarni cilj bio istaknuti smjernice za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU.
Publikacija sadrži pregled 487 direktiva EU i obuhvata poljoprivredu, ribarstvo, prava poslovne uspostave i slobode pružanja usluga i transportnu politiku.

Kako je istaknuto, smjernicama datim u vodiču omogućit će se privrednim subjektima da na lakši i jednostavniji način pronađu odredbe iz direktiva EU koje se odnose na plasman proizvoda i usluga, a samim tim i konkurentniji nastup na tržištu EU.

-Ovo je treća publikacija koju izdaje PKKS, a koja se odnosi na direktive EU. U dvije prethodne publikacije sadržana je 741 direktiva i to pokazuje da da mi želimo biti aktivan partner u razvoju i olakšavanju međunarodne trgovine, rekao je predsjednik PKKS Kemal Grebo i dodao da je već u pripremi i četvrta publikacija takve vrste.

Prema Grebinim riječima u prethodnoj brošuri su obrađene oblasti oporezivanja, ekonomske, monetarne politike i slobodnog kretanja kapitala, zaštite okoliša, zdravstvene i zaštite potrošača, te zakoni u vezi s poduzetništvom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: