{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PKKS: Prezentiran vodič za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU

F
5.2.2007. u 13:39
0
0
PKKS: Prezentiran vodič za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU
0
PKKS: Prezentiran vodič za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU
Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) danas je predstavila novu publikaciju “EU II -vodič za privrednike”, čiji je primarni cilj bio istaknuti smjernice za konkurentniji nastup bh. kompanija na tržištu EU.
Publikacija sadrži pregled najznačajnih direktiva EU, a ovo izdanje obuhvata oblasti oporezivanja, ekonomske, monetarne politike i slobodnog kretanja kapitala, zaštite okoliša, zdravstvene i zaštite potrošača, te zakone u vezi s poduzetništvom.

Kako je istaknuto, smjernicama datim u vodiču omogućit će se privrednim subjektima da na lakši i jednostavniji način pronađu odredbe iz direktiva EU koje se odnose na plasman proizvoda i usluga, a samim tim i konkurentniji nastup na tržištu EU.
”Direktive EU II- vodič za privrednike” druga je publikacija koju je PKKS izdao sa sadržajem pregleda najznačajnijih direktiva EU, a, kako je danas najavljeno, u ovoj godini se mogu očikavati još dva takva izdanja.

O sadržaju i ciljevima publikacije privrednike su upoznali direktor Centra za evropske integracije i poslove s inozemstvom PKKS Esad Ibišević i koordinatorica projekta Dubravka Bošnjak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: