biznis
0

PKKS: Predstavljen program edukacije za 2007.

FENA
Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) u ovoj godini planira održati više od 60 edukacija iz oblasti menadžmenta, marketinga, finansija, organizacije preduzeća, upravljanja projektima, motivacije i sistema nagrađivanja, zaštite okoline, bankarstva, zakonske legislative, projekata EU, ISO standarda idr.

”Radi se o aktuelnim temama od interesa za privredne subjekte, u čijoj realizaciji učestvuju stručnjaci iz zemlje i inostranstva. Posebna pažnja data je osposobljavanju privrednika za nastup na tržištu Evropske unije”, kazao je danas predsjednik PKKS Kemal Grebo prilikom prezentacije «Programa edukacije za 2007».

Već tokom ovog mjeseca bit će održano šest seminara - Uvod u rad s Evropskom unijom – političko institucionalni okvir saradnje i kontekst EU projekata; Kako napraviti uspješnu prezentaciju; Zakon o hrani; Značaj menadžmenta ljudskih potencijala; Vanjskotrgovinsko poslovanje u uslovima regionalne integracije CEFTA, te seminar o edukaciji vodećih (lead) auditora za sisteme upravljanja kvalitetom u skladu s međunarodnim standardom EN ISO 9001:2000.

«Edukacije planiramo realizovati sa deset partnera i brojnim predavačima iz BiH, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije», kazao je direktor Centra za edukaciju ove komore Faruk Podrug podsjećajući da je prošle godine kurseve i seminare u komori pohađalo 800 polaznika iz 429 organizacija.

Aktivnosti će se izvoditi kroz seminare, kurseve, work-shopove, radionice, projekte, prezentacije, biznis-forume, posjete uspješnim preduzećima idr.

U planu su edukacije koje se odnose na FIATA škola za špeditere; Školu za menadžere iz oblasti drumskog međunarodnog saobraćaja i Školu za vozače prema IRU Academy standardima, kao i edukacije iz oblasti informatike (prema ECDL zahtjevima).