biznis
0

Pisanje projekata za program malih grantova

FENA
U sklopu Programa malih grantova 2007. bh. Fondacija Mozaik i Svjetska banka u BiH pozivaju sve zainteresirane nevladine organizacije da prisustvuju dvjema besplatnim trening sesijama za pisanje projekata, koje će početi u podne 8. marta u Sarajevu i u podne 9. marta u Banjoj Luci.

Program malih grantova je namijenjen ugroženim grupacijama (osobe s posebnim potrebama, manjine, mladi, itd.) u cilju jačanja njihovog položaja u bh. društvu.

Ovaj je konkurs otvoren do 31. marta 2007., a ukupan iznos grant finansiranja koje će se isplatiti u okviru ovog programa u ovoj godini bit će najmanje 32.000 američkih dolara.

Trenutno se s nekoliko međunarodnih organizacija razgovara o mogućnostima dodatnog financiranja.

Dobitnike će birati komisija koja će uključiti predstavnike nevladinog sektora, a Mozaik i Svjetska banka će pratiti implementaciju tih projekata.

Ovo je osma godina u nizu otkako Svjetska banka dodjeljuje male grantove građanskom društvu u BiH.

Ti se grantovi obično u rasponu od 3.000 do 5.000 KM po organizaciji dodjeljuju putem kompetitivnog procesa, s obzirom na veliki broj aplikacija i ograničen iznos raspoloživog financiranja.

Zbog sve većeg interesa i broja aplikacija, Svjetska banka je odlučila da ove godine implementira program u saradnji s domaćom NVO.