biznis
102

PGM Assistance BH: Najveća B2B kompanija u oblasti asistencija i garancija mobilnosti u BiH

PGM Assistance BH je savremena kompanija čija je osnovna djelatnost dizajniranje, organiziranje i realizacija usluga asistencija, assistance programa, garancija mobilnosti i drugih "customer care" programa.

PGM i u 2015. godini nastavlja uspješnu poslovnu saradnju realizirajući programe asistencija za svoje klijente i klijente svojih B2B partnera, a koji podrazumijevaju besplatne usluge asistencije pomoći na cesti (opravka i prevoz nepokretnih vozila), usluge asistencije u kući (usluge električara, vododoinstalatera, staklara, bravara, handymana), putne, medicinske kao i lifestyle asistencije.

Poslovni standardi, kontrola kvaliteta i vrhunske usluge bazirane na mreži operacija PGM-a osigurale su PGM-u lidersku poziciju na tržištu asistencija u BiH, pa je PGM postao siguran i pouzdan partner najvećih osiguravajućih i finansijskih institucija, automobilskih brendova, evropskih i svjetskih sistema asistencija i brojnih drugih kompanija zainteresiranih da svojim klijentima stave na raspolaganje vrhunske programe asistencija.

U proteklom periodu PGM Assistance BH je nastavila uspješno poslovanje proširujući saradnju sa jednom od najvećih osiguravajućih kompanija u BiH Sarajevo osiguranjem, pružajući klijentima Sarajevo osiguranja besplatne usluge pomoći na cesti.

Pored inovativnog pristupa poslovanju u pružanju usluga asistencija, PGM svojim partnerima osigurava i savremena SMS rješenja za komunikaciju sa svojim klijentima, a bitno je i istaći da je PGM prvi u Bosni i Hercegovini razvio Assistance aplikaciju za android i iPhone telefone putem koje klijenti PGM-a mogu zatražiti asistenciju pomoći na cesti.

PGM-u su svoje povjerenje ukazali najveći svjetski i domaći brendovi poput BMW-a, Mercedesa, Peugeota, Sberbanke, Intesa Sanpaolo banke, Hypo Leasinga, Uniqa osiguranja, Zovko osiguranja, Sarajevo osiguranja, VGT osiguranja te vodeće svjetske asistentske kuće Europ Assistance, Mondial Assistance, VHD Alarm Zentrale, FALCK Travel Care, SD Officium Bonum i GMM Inc.