Radovi uveliko traju
60

Peugeot započeo izgradnju modernog prodajno-servisnog centra u Sarajevu

Piše: M. A.
Kompanija AC BLOK, Peugeotov koncesionar u BiH, započela je implementaciju projekta izgradnje modernog prodajno-servisnog centra na Stupskoj petlji u Sarajevu, koji će biti jedan od bolje opremljenih Peugeotovih objekata u regionu.

Kako nam je kazao direktor AC BLOK-a Danijel Despotović, radovi su već uveliko u toku i gradnja je trenutno u fazi izrade betonske konstrukcije i hidroizolacije, a nakon toga će biti postavljena čelična konstrukcija i bit će zatvoren kostur.

"U novom objektu će biti smještena kompletna usluga prodaje novih putničkih i lakih komercijalnih vozila, polovnih vozila, novih skutera i motocikala, kao i sva popratna postprodajna i servisna usluga. Također, na Stupskoj petlji bit će smještena i uprava firme AC BLOK", rekao je Danijel Despotović.

On je dodao da se kraj radova na izgradnji objekta očekuje u drugom kvartalu 2019. godine, a o svečanom otvorenju salona javnost će biti pravovremeno obavještena.

"Peugeot je kao brend u 2018. godini zauzeo sedmo mjesto u BiH na zajedničkom tržištu novih vozila sa skoro pet posto učešća. Kompanija AC BLOK kao Peugeotov koncesionar je, komparacije radi, 2015. godine prodala 60 novih Peugeot vozila, a 2018. godinu u Sarajevu završili smo sa 197 prodatih jedinica", istakao je direktor kompanije AC BLOK.

Danijel Despotović je istakao kako još uvijek nemaju okvirnu cifru koliko bi trebala koštati kompletna izgradnja novog prodajno-servisnog centra u Sarajevu s obzirom na to da će se gradnja vršiti u nekoliko zasebnih faza.