biznis
0

Petorica predsjednika na regionalnom ekonomskom forumu u Dubrovniku

FENA
Predsjednici pet zemalja i brojni poslovni ljudi iz jugoistočne Evrope okupit će se u četvrtak u Dubrovniku na Regionalnom ekonomskom forumu posvećenom gospodarskom povezivanju regije.

Dolazak na forum, koji se održava četvrti put, najavili su predsjednici Hrvatske Stjepan Mesić, Albanije Bamir Topi, Crne Gore Filip Vujanović, Makedonije Branko Crvenkovski i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. Bugarsku će predstavljati zamjenik predsjednika, a Rumunjsku državni tajnik.

Razvoj i povezivanje prometne infrastrukture, energetskih i financijskih tržišta te telekomunikacija bit će glavne teme dvodnevnog skupa koji se u dubrovačkom hotelu Palace održava pod nazivom "Konkurentni i partneri na putu u Europsku uniju".

Regionalni ekonomski forum za jugoistočnu Europu nevladina je inicijativa kojoj je cilj okupiti pojedince iz poslovnih i akademskih krugova zemalja regije i poslužiti kao neinstitucionalni okvir za razmjenu ideja koje bi mogle pridonijeti ubrzavanju integracije tih zemalja u Europsku uniju.

Bogić Bogićević, svojedobno predstavnik BiH u predratnom predsjedništvu bivše Jugoslavije, predsjednik je te nevladine organizacije koja je prvi ekonomski forum organizirala u Cavtatu 2004. godine.