biznis
0

Pet miliona KM za projekte u Srebrenici

FENA
Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Radomir Pavlović izjavio je da se privodi kraju realizacija Programa Vlade Republike Srpske za pomoć Srebrenici u dijelu koji se odnosi na izgradnju regionalnih i lokalnih puteva na području ove općine.

Ovih dana u toku je rekonstrukcija regionalnog puta Milići-Podravanje-Zeleni Jadar i bit će asfaltirana preostala tri kilometra kroz Podravanje.

Lani su asfaltirani regionalni putevi Jezero-Skelani, Skelani-Fakovići i Bratunac-Drinjača u dužini od oko 35 km. Uz to asfaltirano je više lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Skelani, Brežani, Toplica, Kostolomci i Sase u dužini od 20 km, a završen je i projekt sanacije i nasipanja više lokalnih makadamskih puteva u tim mjesnim zajednicama. Sanirano je više od 20 km tih puteva, rekao je Pavlović ističući da je za izgradnju i sanaciju regionalnih i lokalnih puteva na ovom području Vlada RS-a uložila više od 40 miliona maraka.

Osim za puteve Vlada RS-a izdvojila je sredstva i za druge projekte u srebreničkoj općini.

-U toku je realizacija projekta elektrifikacije sela. Izvode se radovi na dovođenju struje u Krnjiće, Postolje, Podrid, Osaticu i dio Sasa. Uz elektrifikaciju sela u mjesnim zajednicama Skenderovići i Ratkovići, bit će instalirano još 12 novih trafostanica čime će se pojačati napon struje u velikom broju sela koja gravitiraju Skelanima, kaže Pavlović.

On dodaje da je zahvaljujući pomoći Vlade RS-a rekonstruirano grijanje u srebreničkom Domu zdravlja, kanalizaciona mreža u skelanskoj školi i dovedena voda u školu u Crvici. Pavlović je naglasio da je Vlada RS-a najavila u ovoj godini plasirati pet miliona maraka za projekte u Srebrenici.