{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet mikrokreditnih fondacija dobilo dozvolu za rad

F
10.9.2007. u 17:33
0
0
Pet mikrokreditnih fondacija dobilo dozvolu za rad
0
Pet mikrokreditnih fondacija dobilo dozvolu za rad
Direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH Zlatko Barš potpisao je još pet rješenja o davanju dozvole za rad mikrokreditnim fondacijama za obavljanje poslova davanja mikrokredita.
Kako je saopćeno iz ove agencije, dozvole za rad dobile su MKF “Mirko Aldi” Goražde, “Partner MKF” Tuzla, MKF “Eki” Sarajevo, MKF “Sunrise” Sarajevo i MKF “Prizma” Sarajevo.

U skladu sa Zakonom o mikrokreditnim organizacijama, Agencija za bankarstvo FBiH vrši nadzor nad poslovanjem mikrokreditnih organizacija, odnosno mikrokreditnih fondacija i mikrokreditnih društava koje su za obavljanje poslova davanja mikrokredita dobile dozvolu Agencije i izvršile upis u nadležni registar.

Po dobivanju dozvole za rad, mikrokreditna organizacija je dužna u roku od 30 dana od dana dobivanja dozvole Agencije, podnijeti zahtjev za upis u nadležni registar i o tome obavijestiti Agenciju.

Postojeće mikrokreditne organizacije (MKO) dužne su do 5. oktobra uskladiti svoje poslovanje s novim Zakonom o mikrokreditnim organizacijama, što podrazumijeva donošenje odluke o promjeni pravnog oblika i organiziranju u MKF, donošenje statuta, imenovanje organa, pribavljanje propisanih dozvola i suglasnosti, te podnošenje prijave za upis u nadležni registar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: