Partner mikrokreditna fondacija dobila dva vrijedna međunarodna priznanja

Klix.ba
29.5.2017. u 12:36
0
Partner mikrokreditna fondacija dobila dva vrijedna međunarodna priznanja
0
Partner mikrokreditna fondacija dobila dva vrijedna međunarodna priznanja
Partner MKF je dobila dva međunarodna priznanja, za izuzetno upravljanje socijalnim učinkom i posvećenost zaštiti klijenata i za učešće u edukativnoj kampanji "Mudro do kredita".
Na jubilarnoj 20. godišnjoj konferenciji Mikrofinansijskog centra za istočnu i centralnu Evropu i centralnu Aziju, koja se od 24. do 26. maja 2017. godine održavala u Sarajevu, učestvovali su predstavnici više od 100 organizacija i institucija iz cijelog svijeta.

Moto ovogodišnjeg okupljanja u Sarajevu je bio "Perspektiva 2037: fer finasiranje za sve" i predstavlja simboličnu retrospektivu nastajanja i razvijanja ideje mikrofinansiranja u svijetu od devedesetih godina prošlog stoljeća, kao i priliku za razmišljanje i planiranje razvoja sektora u naredna dva desetljeća.

Mikrofinansijski centar (MFC-Microfinance Center) iz Varšave je u okviru konferencije dodijelio dva izuzetna međunarodna priznanja Partner mikrokreditnoj fondaciji, priznanje za izuzetno upravljanje socijalnim učinkom i posvećenost zaštiti klijenata i priznanje za aktivno učešće u kampanji "Mudro do kredita".

"Zahvaljujemo se Mikrofinansijskom centru iz Varšave na ovim izuzetnim priznanjima koja za nas znače da svih ovih 20 godina radimo pravu stvar. Naš odnos prema klijentima nećemo mijenjati ni u budućnosti jer sve odluke o poslovanju koje donosimo, su isključivo, i uvijek će biti, vođene potrebama klijenata", izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF nakon uručenja priznanja.

Partner mikrokreditna fondacija već 20 godina pruža mikrokredite osobama koje nemaju ili imaju ograničen pristup komercijalnim izvorima finansiranja, odnosno bankama. Osim kredita za započinjanje i održavanje poslovnih aktivnosti, Partner je dizajnirao i posebne kreditne linije za poljoprivredne, stambene i kredite za poboljšanje uslova života. Kroz razne međunarodne projekte Partner je omogućio dodane vrijednosti za korisnike kredita kroz pružanje tehničkih usluga za poljoprivredu, energetsku efikasnost i finansijsku edukaciju.

Danas Partner ima skoro 300 zaposlenih koji rade u 60 ureda na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Sve ovo pokazuje da je Partner istrajan u ispunjavanju zacrtane vizije i misije i da teži ispunjenju socijalnih ciljeva kroz veliki uticaj na zaposlenost i nova radna mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: