USAID Turizam
27

Paneli posvećeni turizmu kao dio programa Sarajevo Business Foruma i Sarajevo Halal Faira

Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair 2023. godine, u saradnji sa USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, održat će 18. maja u hotelu Hills na Ilidži posebne panele posvećene isključivo turističkoj industriji.

U okviru Sarajevo Business Foruma, u 10 sati, održat će se panel "Otpornost i inovacije: Podsticanje investicija & rasta u sektoru turizma", koji se sastoji od dvije sesije:

  • Reputacija, reputacija, reputacija: Moć brenda kao katalizatora za privlačenje investicija i međunarodnog kapitala

  • Strategije za rast investicija i profitabilnost u sektoru turizma

Učesnici panela su osam vrhunskih stručnjaka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država prenijet će svoja iskustva iz ove oblasti.

Medijima će se obratiti direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID BiH Karl Wurster te viša menadžerica za poslovni razvoj kompanije Expedia Group Media Solutions Milos Sanchez. Kurator i moderator ovog panela je viši savjetnik za razvoj destinacije na projektu USAID Turizam Ibrahim Osta.

Istog dana u 12 sati, USAID Turizam će u saradnji s BBI bankom organizirati radionicu "Finansiranje projekata u zdravstvenom turizmu". Radionica će svim akterima u sektoru turizma omogućiti da ostvare konekcije, da se povežu, diskutiraju i sarađuju s fokusom na razvoj zdravstvenog turizma, koji može osigurati ekonomski rast i podršku rastu sektoru turizma Bosne i Hercegovine.

Panel na Sarajevo Halal Fairu-u pod nazivom "Halal-friendly turističke destinacije" planiran je u 14:30 sati. Panel će moderirati direktor projekta USAID Turizam Feđa Begović. Diskusija panela bit će fokusirana na rastući segment tržišta - halal turizam, imajući u vidu da su potrošači i turisti u potrazi za destinacijama koje ispunjavaju njihove potrebe i da mnoge države ulažu značajne napore kako bi privukli ovu vrstu putnika.

Agendu događaja možete preuzeti ovdje.

Sarajevo Business Forum i USAID Turizam predstavnicima turističkog sektora nude besplatne jednodnevne karte za događaje planirane 18. maja.

Karte se mogu rezervirati na sljedećem linku.

Rok za prijave je 16. maj, do 15 sati.