{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Panel diskusija o ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine

S
2.11.2011. u 11:35
0
0
Panel diskusija o ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine
0
Panel diskusija o ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine
Centar za transatlantske odnose, SAIS, pri Johns Hopkins Univerzitetu organizira panel diskusiju posvećenu ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na stanje u zemlji u odsustvu formiranja vlasti na državnom nivou, koja će se održati u Washingtonu 7. novembra.
Na panelu će učestvovati Mujo Selimović, direktor MIMS grupacije i partner SAIS-a, Svetlana Cenić, nezavisna ekonomska analitičarka, Edin Saračević, direktor Personal Inc. kompanije, Marko Mantovanelli, savjetnik pri Uredu u Svjetskoj Banci u Washingtonu.

Uvodničar u diskusiju će biti Daniel Hamilton, direktor SAIS-a, a moderator Michael Haltzel, SAIS-ov viši stručni saradnik. Centar za transatlantske odnose u Washingtonu gostima iz Bosne i Hercegovine organizira i posjetu Bijeloj kući, State Departmentu i Kongresu gdje će razmijeniti mišljenja o trenutnoj situaciji u BiH sa osvrtom na ekonomski razvoj i problem korupcije. Daniel Hamilton će na ovom panelu objaviti plan i program SAIS-ovog ekonomskog foruma posvećen jugoistočnoj Evropi, a koji će se održati u Washingtonu u martu 2012. godine.

Ovo je prvi panel SAIS-ove nove incijative za Zapadni Balkan koja je i najavljena na konferenciji održanoj u Sarajevu u junu ove godine. Sljedeći panel posvećen našoj zemlji će biti već 16. novembra. Gost će biti Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: