biznis
0

Pale cijene nafte

FENA
Cijene nafte pale su u ponedjeljak nakon što su popustile brige oko prijetnji američkom snabdijevanju kada je oluja na Karibima oslabila. Tržište je, međutim, i dalje zabrinuto da će oluja povratiti snagu i sporenjem oko iranskog nuklearnog programa.

Cijena oktobarske isporuke na Nymexu pala je u ranim popodnevnim satima na azijskom elektronskom trgovanju za 76 centi na 71,75 dolara po barelu, javio je AP.

Cijena oktobarske isporuke Brent sirove nafte na londonskom ICE tržištu, otvorenom uprkos prazniku u Britaniji, pala je za 55 centi na 72,15 dolara po barelu.

U ostalim kategorijama na Nymexu, cijene prirodnog gasa pale su za 51,8 centi na 6,639 dolara po 1.000 kubnih stopa. Cijene benzina pale su za 4,41 centi na 1,8510 dolara po galonu, a cijene lož ulja pale su za 1,58 centi na na 2,0140 dolara po galonu.

Uragan Ernesto u nedjelju navečer oslabio je u tropsku oluju dok se približavao južnoj obali Haitija s obilnim kišama i poplavio je kuće u toj siromašnoj zemlji.

Predviđeno je, ipak, da bi oluja ponovo mogla dobiti na snazi dok se kreće prema Kubi i Meksičkom zalivu, a meteorolozi tvrde kako bi ponovo mogla dobiti snagu uragana.