{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ozvaničena saradnja PMF-a i "Violete"

S
14.2.2008. u 14:49
0
0
Ozvaničena saradnja PMF-a i "Violete"
0
Ozvaničena saradnja PMF-a i "Violete"
Na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) u Sarajevu u četvrtak je bh. kompanija "Violeta" dodijelila donaciju ovoj visokoškolskoj instituciji čime je ozvaničen početak njihove saradnje.
Postavljanjem "Violetine" reklame na krovu fakulteta, te donacijom novčanih sredstava za unapređenje rada i kvaliteta nastave na fakultetu, "Violeta", kako je istaknuto, nastavlja praksu ulaganja u edukaciju i podrške mladima.

Ukupna vrijednost projekta je 350.000 KM, od čega je 90.000 KM direktno donirano PMF-u za unapređenje rada i kvaliteta nastave.

Predsjednik uprave "Violete" Petar Ćorluka i dekan PMF-a Muris Spahić kazali su da ova donacija predstavlja podršku visokoškolskom obrazovanju i istraživačkom radu.

Kompanija "Violeta", čija je osnovna djelatnost proizvodnja higijenskih proizvoda, lani je ostvarila promet oko 170 miliona KM, a za ovu godinu najavljuje nove proizvode i investicije.

"Završili smo investiciju koja se odnosi na proizvodnju higijenskih uložaka, vrijednu oko šest miliona KM, i novi prozvodi će od 1. marta biti na policama u marketima širom BiH, a nekoliko mjeseci kasnije i na tržištima u regiji i nekim zemljama EU", kazao je Ćorluka.

"Violeta" ove godine planira značajnu investiciju u bazičnu industriju, odnosno proizvodnju sirovine. Trenutno sirovinu za proizvodnju higijenskog papira, maramica i salveta uvozi iz Italije.

"Već se potpisuju ugovori s bankama o finansiranju i očekujemo da će za mjesec-dva početi izradnja nove tvornice za proizvodnju sirovine. To je veliki projekt koji treba biti okončan sljedeće godine", dodao je Ćorluka.

"Violeta" sada zapošljava oko 500 ljudi, a s novom investicijom predviđa zapošljavanje još 200 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: