{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo su neke od najinspirativnijih kompanija u svijetu

13.8.2014. u 08:55
5
4
Ovo su neke od najinspirativnijih kompanija u svijetu
5
Ovo su neke od najinspirativnijih kompanija u svijetu
Stručnjaci kompanije Cisco
Brojne kompanije u svijetu postavile su kao svoj prioritet društvenu odgovornost. Čelnici ovih kompanija ulažu mnogo u zaštitu okoliša, nastoje pomoći siromašnima ili riješiti neke od najvećih problema u svijetu, piše Businessinsider.com
Cisco je kompanija koja radi na uspostavi telefonskih veza i internet konekcije u područjima koja su pogođena elementarnim nepogodama, a njihovi stručnjaci često volontiraju u okviru humanitarnih projekata širom svijeta.

Colgate je značajno smanjio utrošak vode u proizvodnji, a tokom prošle godine smanjili su i emisiju štetnih gasova za 16 posto, što je rijedak slučaj u svijetu.

Meksička kompanija Échale pomaže građanima ove zemlje da naprave vlastite kuće, kako ne bi čekali na pomoć države koja nikada ne stiže na vrijeme, a proizvođač igračaka Goldieblox svojim proizvodima nastoji inspirisati djevojčice da postanu inžinjeri.

Društvena mreža Obami fokusirana je na povezivanje profesora, studenata, kompanija i nevladinih organizacija širom svijeta.

Businessinsider.com navodi i da su Food Cowboy, Gap Inc., Hampton Creek, Mobileye i Patagonia svjetske kompanije koje mogu inspirisati druge svojim projektima društvene odgovornosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: