{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove sedmice uspostavljanje leta Banja Luka- Salzburg

F
21.4.2008. u 15:45
0
0
Ove sedmice uspostavljanje leta Banja Luka- Salzburg
0
Ove sedmice uspostavljanje leta Banja Luka- Salzburg
U Banjoj Luci je danas potpisan Ugovor između Vlade Republike Srpske i austrijske aviokompanije ''Austrodžet'' o otvaranju aviolinije Banja Luka - Salzburg - Banja Luka, koja bi trebalo da bude uspostavljena i zvanično ove sedmice.
“RS ima potrebu da uspostavi aviokomunikaciju s Evropskom unijom i Vlada RS-a će u narednih šest mjeseci dotirati sredstva do cijene koja je ekonomična da bi se uspostavila i održala ova redovna linija“, kazao je premijer RS-a Milorad Dodik.

On očekuje da će BiH do kraja godine dobiti bezvizni režim sa zemljama Evropske unije, te da je jedan od načina pripreme RS-a za to uvođenje spomenute aviolinije.

"Nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, BiH bi do kraja godine trebalo da dobije bezvizni režim, odnosno bar su takvi razgovori s predstavnicima onih koji o tome odlučuju", tvrdi Dodik.

Direktor ''Austrodžeta'' Vimer Gerhard rekao je da će ove sedmice početi redovna linija Banja Luka - Salzburg, koja će srijedom, petkom i nedjeljom saobraćati u oba smjera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: