{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove sedmice u SBK četiri manifestacije organskih proizvoda

F
4.4.2011. u 10:12
0
0
Ove sedmice u SBK četiri manifestacije organskih proizvoda
0
Ove sedmice u SBK četiri manifestacije organskih proizvoda
Savez Organsko FBIH u saradnji sa kantonalnim asocijacijama tokom ove sedmice organizira četiri manifestacije organskih proizvoda na području Srednjobosanskog kantona.
Manifestacije su osmišljene kroz programe promocija, edukacija i degustacija pod sloganom "Našim građanima naš proizvod“.

Dani organske proizvodnje 2011. počinju 5. aprila u Donjem Vakufu, nastavljaju se 6. aprila u Gornjem Vakufu - Uskoplje, potom 7. aprila u Travniku i 8. aprila u Bugojnu.

U sklopu manifestacija bit će održani i seminari o temi "Značaj organske proizvodnje u ekonomskom razvoju lokalnih zajednica" i "Certifikacija i uvod u certifikaciju organskih proizvoda".

"Sajamove i manifestacije organiziramo radi senzibiliranja i upoznavanja javnosti i o značaju razvoja održive organske proizvodnje i potrebi konzumacije organski proizvedenih proizvoda. Organiziranjem manifestacija po gradovima želimo da pokažemo da u oblasti organske proizvodnje postoje veliki potencijali koji mogu poboljšati stanje u ovim sredinama kroz zapošljavanje i samozapošljavanje, te da približimo organske proizvode potrošačima na 'njihovim vratima'", izjavio je predsjednik Saveza Organsko FBiH Sejad Herceg, saopćeno je iz tog saveza.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: