{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ovako" ulazi u proces halal certificiranja

F
8.7.2009. u 14:29
0
6
"Ovako" ulazi u proces halal certificiranja
0
"Ovako" ulazi u proces halal certificiranja
Nakon uspješne implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2007 u firmi Brovis d.d. Visoko koje se nalazi u sastavu Akova Group, stekli su se uvjeti da Mesna industrija "Ovako", koja je jedna od članica Akova Group, uđe u proces halal certificiranja.
Agencija za certificiranje halal kvalitete je u utorak organizirala obuku za interne auditore halal kvalitete za mesnu industriju "Ovako" Sarajevo, saopćeno je iz Akova Groupe.

Cilj obuke, koja je održana u prostorijama kompanije, bila je da se učesnici upoznaju sa svjetskim halal tržištem, zahtjevima halal kvalitete, da se obuče kandidati za samostalno dokazivanje halal kvalitete proizvoda, procesa i sistema, zatim dokazivanje sljedljivosti proizvoda i samostalno obavljanje internog audita halal kvalitete.

Predavači su bili Midhat Jašić, Faruk Čengić, Amir Sakić, Valdet Peštalić i Damir Alihodžić, a predavanja su obuhvatila šerijatske principe i osnove halala, halal standard, tehnologiju halal klanja, implementaciju i primjena zahtjeva Halal standarda u proizvodnji.

Mesna industrija "Ovako" danas raspolaže sa kapacitetima za dnevnu proizvodnju od 40 tona mesnih prerađevina proizvdenih u najsavremenijim i najopremljenijim pogonima ne samo u BiH već i u regionu. U proizvodnim pogonima "Ovako" implementiran je sistem kontrole HACCP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: