Luksuzan objekat
663

Ovako će izgledati nova zgrada na Čobaniji u centru Sarajeva

D. Be.
Na mjestu bivšeg objekta iz austrougarskog perioda prekoputa Narodnog pozorišta u Sarajevu već su izronila četiri sprata nove stambene zgrade koja će uskoro krasiti centar grada.
Izgradnja na ovoj atraktivnoj lokaciji se odvija punom parom, a sada je procurio i izgled stambene zgrade koja će imati pet spratova.

Iako se prema prvim informacijama nije trebala rušiti kompletna zgrada prekoputa Narodnog pozorišta - to se dogodilo, pa se nova zgrada gradi od temelja.

Iako su prije početka gradnje iz Općine Centar nadležni za Klix.ba kazali da se zgrada neće rušiti i da će se raditi isključivo na rekonstrukciji fasade, kako bi se vratila u prethodno stanje, bageri i ostale mašine na terenu su pokazali suprotno.

Investitor je preuzeo obavezu da u prizemlju i prvom spratu sačuva izvorni oblik zgrade iz perioda vladavine Austro-Ugarske, dok će preostala četiri biti u skladu s novim dizajnom.

Vlasnik ovog luksuznog stambeno-poslovnog zdanja je firma Trust-invest iz Sarajeva, čiji je vlasnik Malčo Rovčanin, poznati sarajevski ugostitelj. Cijeli projekat je uradio "Studio Zec" iz Sarajeva.

Cijena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi koštat će čak 6.000 KM, a cijena jednog garažnog mjesta iznosi vrtoglavih 50.000 KM.