Bivša zgrada suda
48

Otvoreno novo sjedište Autocesta FBiH u Mostaru

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Uspješna saradnja JP Autoceste FBiH i Grada Mostara krunisana je otvorenjem novog sjedišta ove kompanije u bivšoj zgradi Općinskog suda u Mostaru, na adresi Adema Buća 20.

Direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić u pozdravnom obraćanju kazao je kako je ovo dobar dan za njih.

"Useljavamo se u reprezentativan objekt koji je vlasništvo Gradske uprave. U Mostaru, kad ste na dvije adrese, u startu je pomisao da je to podjela, zato je bitno da će svi uposleni u ovom objektu, u koji smo uložili nešto sredstava za rekonstrukciju, moći obavljati svoje poslovne zadatke u najboljim mogućim uslovima", kazao je Terzić.

Direktor Terzić je ustvrdio da je ovo početak uspješne saradnje Grada Mostara i Autocesta Federacije BiH, ne samo zbog najma ovog prostora, koliko zbog velike količine radova koje ova javna kompanija treba imati na prostorima oko Mostara.

Kazano je i kako je važno da se u funkciju vratio jedan objekt koji ima značajnu historijsku vrijednost, u kojem su decenijama bile smještene brojne važne institucije te da je on ovako spašen od propadanja.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić iskazao je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta te dodao kako je želja da se kvalitetno smjeste sve institucije koje imaju sjedište u Mostaru.

"Ja se nadam da će Autoceste u narednom periodu izgraditi svoj objekt, gdje će biti svoji na svome i gdje će imati još bolje uslove nego što je to ovdje. Zadovoljstvo mi je isto što je Vlada Federacije BiH odlučila da obnovi Staklenu banku i u nju na adekvatan način smjesti svoje institucije, a to s druge strane ima važnu ulogu za sve građane i posjetitelje Mostara da se ruševine uklanjaju, jer je prošlo previše godina od rata. Tako nas mogu poslati svojim izgledom u neku bolju budućnost", izjavio je Ljubo Bešlić.