biznis
0

Otvorenje Merkur tržnog centra Otoka

Sarajevo-x.com
Tržni centar Otoka u Sarajevu zvanično će otvoriti vrata za građane Sarajeva 6. augusta ove godine u 12.00 sati. Objekat koji se prostire na gotovo 12.000 m2, vrijedan 23 miliona KM predstavlja najnoviji i najznačajniji projekat kompanije Merkur, članice MIMS grupacije.

Tim povodom održat će se konferencija za novinare u prostoru Tržnog centra, ul. Gradačačka br. 1, Sarajevo, sa početkom u 11.00 h. Rukovodstvo Merkura d.d. Sarajevo i predstavnici MIMS grupacije predstavit će kompletan projekat rekonstrukcije objekta, te upoznati javnost sa svim sadržajima centra, koji je prema procjenama stručnjaka po svojoj ponudi jedinstven na području BiH.

Glavni cilj rekonstrukcije je bio zadržavanje postojećih sadržaja bivšeg “Hepoka”, te njihova modernizacija i proširenje ponude tako da građani Sarajeva i njegovi posjetitelji imaju na raspolaganju objekat u kojem će moći obaviti kupovinu po principu “sve na jednom mjestu”.

[SLIKA]1[/SLIKA]

U saradnji sa velikim dobavljačima i distributerima Tržni centar “Otoka” imat će izuzetnu ponudu u savremenom prodajnom marketu koji će u svojoj ponudi imati prehrambene artikle i robu široke potrošnje najviše kvalitete, a sve po izuzetno prihvatljivim cijenama i uvjetima plaćanja. U sklopu supermarketa je ribarnica, mesnica i odjel delikatesa. “Srce” TC Otoke je svakako zelena pijaca, koja će biti jedna od najmodernijih u BiH. Građani će imati na raspolaganju i pijacu sa mliječnim i suhomesnatim proizvodima, popularni bazar sa odjećom i obućom, te bogatu ponudu iz asortimana kućanskih aparata.

[SLIKA]2[/SLIKA]

U preko šesdeset poslovnih prostora je cvjećara, tri restorana, kozmetički i frizerski salon, banke, osiguravajuća kuća, optika, parfimerije, butici sa odjećom svjetski poznati marki, zlatara, biljna apoteka, prodavnica dječije i sportske opreme, prodavnice obuće, slatki butik i drugi sadržaji koji će biti na raspolaganju svaki dan, uključujući i nedjelju, od 07.00 do 22.00 h.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Važno je naglasiti da je za kupce TC Otoke obezbijeđen i moderan parking na dvije etaže sa ukupno 154 parking mjesta.