Zenica
0

Otvoreni sajmovi "ZEPS 2010." i "ZEPS Intermetal"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministar u Vladi Republike Crne Gore Milutin Simović otvorio je danas 17. generalni bh. sajam ZEPS 2010. i 7. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal koji će trajati do 10. oktobra.

Nakon Slovenije, Hrvatske, Srbije i Češke Republike, ove godine status "zemlja partner" na najvećem sajmu u BiH ima Crna Gora, koja će svoju privredu, turizam i druge resurse predstaviti na više od 200 metara kvadratnih izložbene površine.

"Ovo je još jedna potvrda da saradnja, razumijevanje, partnerstvo sve više postaju prepoznatljivost ovog regiona. To je način da pomognemo jedni drugima, da razumijemo jedni druge i to je uvjet da naše nekadašnje zajedništvo bude prednost u našim budućim zajedničkim izazovima i ciljevima u evropskim i evroatlantskim integracijama. Prirodno je da oni koji se bolje poznaju bolje sarađuju", otvarajući Generalni bh. sajam izjavio je Simović.

Na svečanosti otvaranja sajma na čijem će zatvorenom sajmištu površine oko 11.000 metara kvadratnih predstaviti se 450 izlagača iz 25 država govorili su još načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Veselin Poljašević i direktor švedske Agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA Anders Hedlund.

Organizator sajma je Poslovni sistem RMK d.d. Zenica.