{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2018"

Klix.ba
19.1.2018. u 10:54
0
3
Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2018"
0
Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2018"
Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, 25. aprila dodijelit će prestižna priznanja "Sarajevo Business Bridge Awards" kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji.
Ovisno o kvaliteti pristiglih prijava, planirano je da se dodijele nagrade u 6 kategorija, i to: New Business of the Year - Novi biznis/kompanija godine, Business of the Year - Biznis/kompanija godine, Entrepreneur of the Year - Poduzetnik godine, Youth Employer of the Year - Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade, Social impact Award - Nagrada za društveni uticaj i Innovator of the Year - Inovacija godine.

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

"Sarajevo Business Forum kao vodeća ekonomska platforma u regiji ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Naša misija je razvoj poduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promjene u društvu", kazao je Amer Bukvić, direktor BBI banke, naglašavajući da je konkurs za nagrade otvoren od 20. januara ove godine za kompanije i pojedince iz regije koji su pokazali izvanredne rezultate u poslovanju i čiji rad ima pozitivan utjecaj na društvo u kojem posluju.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Tradicionalno, već devetu godinu Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 9. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i Privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te mnogih kompanija u BiH.

Prošle godine ove prestižne nagrade su dodijeljene su istaknutim pojedincima i kompanijama iz regije. SBF 2017 nagradu za socijalni doprinos dobila je Fondacija "Hastor". MSAN Group dobitnik je nagrade za zapošljavanje mladih u prošloj godini. Inovator godine u 2017. je Gorenje Group, a nova firma za 2017. godinu je HUB 387. Za kompaniju godine stručni žiri je izabrao HIFA Group.

Prijave za SBF nagrade 2018. otvorene su od 20. januara putem web stranice http://sarajevobusinessforum.com/awards.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: