|

FOTO
/
Otvorena prva prodavnica DP marketi u Mostaru

Otvorena prva prodavnica DP marketi u Mostaru
0
S
Sarajevo-x.com
25.2.2011. u 09:07
17
komentara
0

dijeljenja
Otvorena prva prodavnica DP marketi u Mostaru
DP marketi iz Sarajeva otvorili su prvu prodavnicu u Mostaru, čime je ovaj najveći domaći lanac trgovina u Bosni i Hercegovini označio ulazak na područje Hercegovine. Svečanu vrpcu presjekli su predsjednik uprave Drvopromet grupacije Jakup Mešević i predsjednik Privredne komore FBiH Jago Lasić.
Mešević je istakao da su DP marketi, kao ključna članica Grupacije, i ove godine nastavili trend rasta i razvoja. U prva dva mjeseca ove godine, pored dobrih poslovnih rezultata, značajno su povećali i tržišni udio preuzimanjem 17 prodavnica u Unsko-sanskom kantonu, otvaranjem dvije prodavnice u Sarajevu i jedne u Maglaju, a da je market u Mostaru samo prvi u nizu koje planiraju otvoriti na ovom području.


"Ovo je ne samo značajan korak na putu ostvarenja naše vizije da budemo broj jedan domaći lanac trgovina u BiH već i veliki doprinos bh. ekonomiji i našem opredjeljenju da podržimo domaću proizvodnju. Vjerujemo da će i građani Mostara, kao što su i u drugim gradovima u kojima smo prisutni, biti zadovoljni ponudom i uslugom DP marketa i da ćemo dugoročno poslovati na obostrano zadovoljstvo", kazao je Mešević.

Kao društveno odgovorna kompanija, Drvopromet grupacija je ovom prilikom potpisala ugovor o sponzorstvu skokova sa Starog mosta sa klubom "Mostari" s ciljem da podrži ovu tradicionalnu turističko-sportsku manifestaciju koja je simbol grada sa Neretve.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...