Učestvuje 56 firmi
0

Otvoren sajam u Sarajevu: Kupite domaće proizvode i pomozite privredu

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prvi ovogodišnji sajam domaće privrede ''Kupujmo i koristimo domaće'' otvoren je danas u Sarajevu na Trgu djece Sarajeva i trajat će to 16. marta.

Cilj sajma je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda, a na sajmu učestvuje 56 firmi iz cijele BiH.

Osim prehrambene industrije koja je najzastupljenija na sajmu, mjesto su našli oganska proizvodnja, tekstilna, kožna galanterija i građevina.

Predsjednik Udruženja ''Kupujmo i koristimo domaće'' Admir Kapo, organizator Sajma, navodi da je ovo najjeftiniji način da se promovira domaća privreda, te da je takozvani ''jedan na jedan'' marketing pokazao najbolje rezultate.

"Za razvoj privrede najbitnije je da se stvori ambijent koji se može ostvariti samo smirivanjem političke situacije i usmjeravanjem kompletne energije političkih struktura prema ekonomiji i privredi. Na taj način bi se privukli strani investitori i ohrabrili bh. privrednici za ulaganje u daljnji razvoj privrede i zapošljavaje mlade radne snage", akcentirao je Kapo.

Ministarstvo privrede KS-a daje podršku sajmovima ovog tipa i nada se da će ove godine uspjeti izaći na svjetski sajam pod sloganom ''Kupujmo bosansko''.