biznis
0

Otvoren sajam „Kupujmo/koristimo domaće“

FENA
Uz prisustvo poslovnih ljudi iz cijele BiH, visokih zvanica iz oba entiteta, predstavnika međunarodne zajednice i brojnih posjetilaca, danas je u Srebrenici otvoren četvrti po redu sajam pod nazivom „Kupujmo/koristimo domaće.

Ovu značajnu manifestaciju otvorio je Milorad Dragičević, izaslanik Vlade RS za Srebrenicu, naglasivši da je u fokusu Vlade RS-a oporavak Srebrenice i da će se ubuduće steći uslovi za brži ekonomski prosperitet.

Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić istakao je da je Sajam prilika da srebrenički privrednici promovišu svoje proizvode namijenjene za širu upotrebu - od poljoprivrednih do proizvoda najsavremenije tehnologije koji su kurentni na domaćem tržištu.

Po ocjeni Jerka Ivankovića Lijanovića, iz BiH svaki dan odlazi oko 20 miliona KM na ime uvoza, a to je praktično jedna fabrika. Sajam ima poruku da se kupuje i koristi domaće, čime se pune domaći proračuni i fondovi, a time se novim pokoljenjima omogućava bolja budućnost. Odavde se upućuje poruka vlastima da moraju biti kvalitetniji servis privredi BiH, kako bi se mogli napraviti rezultati koje građani zaslužuju.

Na Sajmu u Srebrenici, koji će trajati do 7. marta, svoje proizvode izložilo je oko 110 kompanija i pojedinaca iz BiH.