|

Otvoren sajam "Interio 2011"

Otvoren sajam "Interio 2011"
0
F
FENA
17.3.2011. u 21:48
4
komentara
0

dijeljenja
1/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
8/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
9/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
10/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
11/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
12/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
13/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
14/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
15/15 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U sarajevskom Centru "Skenderija" u četvrtak navečer je svečano otvoren 29. međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće drvne industrije "Interio 2011".
Riječ je o značajnoj privrednoj manifestaciji koja je posvećena jednoj od najrespektabilnijih grana industrije - drvnoj industriji.

Na sajmu učestvuje više od stotinu izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Turske, Austrije, Italije, Poljske, Mađarske, Njemačke i Indonezije. Brojne kompanije iz BiH i inostranstva na ovoj manifestaciji, koja traje do 21. marta, predstavit će novosti u drvnoj industriji te savremene trendove i dostignuća.

Osim prezentacija izlagača, bit će održano i niz pratećih manifestafija i predavanja o aktuelnim temama, među kojima stručni seminar o temi 'Aktuelnosti u drvnoj industriji', radionice, berza poslovanja u drvopreradi i drugo.

Sajam "Interio 2011" organizirao je Sarajevski sajam, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA), USAID-Sida FIRMA Projektom u BiH i Agencijom A4A. Manifestacija je organizirana s ciljem pružanja podrške razvoju poslovanja u drvnoj industriji i unutrašnjem opremanju te uređenju domova i poslovnih prostora.

Direktor misije USAID Allan Reed ovom prilikom kazao je da je Interio postao važan regionalni sajam u ovoj oblasti.

"USAID vjeruje u potencijal drvnoprerađivačke industrije u BiH i nadam se da će sajam iskoristiti drvna industrija BiH da se na najbolji način predstavi domaćim i stranim kupcima, kazao je Reed.

Sajam "Interio 2011" zvanično je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Rusmir Sendić.

On je ukazao na značaj ovih privrednih grana, napominjući da je izvoz drvnog sektora BiH, posebno namještaja, ostvario napredak čak i u uslovima krize.

Izrazio je uvjerenje da će sajam omogućiti nove poslovne kontakte, razmjenu znanja i iskustava i ekonomske benefite. "Interio" je za posjetioce otvoren do 21. marta od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice je jedna KM.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...