{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren sajam “Gradnja i obnova 2007.”

F
22.5.2007. u 14:23
0
0
Otvoren sajam “Gradnja i obnova 2007.”
0
Otvoren sajam “Gradnja i obnova 2007.”
U organizaciji Sarajevskog sajma u Centru Skenderija danas je svečano otvoren 29. međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije “Gradnja i obnova 2007.”
Na 13.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora oko 350 izlagača i suizlagača iz 20 zemalja predstavlja svoje proizvode i najnovija dostignuća iz oblasti građevinarstva i prateće građevinske industrije.Sajam je u prisustvu gostiju, izlagača, poslovnih partnera, te predstavnika federalne i kantonalne vlasti otvorio premijer Federacije BiH Nedžad Branković.

-Cilj Vlade FBiH je da pokrene projekte koji se zasnivaju na kapitalnim investicijama i otvaranju novih atraktivnih radnih mjesta i mi smo Parlamentu već ponudili i način njihovog finansiranja. Mi imamo cilj da pokrenemo projekte koji se odnose na proizvodnju električne energije, novih trasa snabdijevanja gasom, na infrastrukturu i zbog toga posebno cijenim organizaciju ovoga sajma, ali se nadam da će sljedeći sajam pored termina obnova imati u svom nazivu i termin razvoj, jer BiH prelazi iz obnove u razvojni period, kazao je premijer Branković.

Obraćajući se prisutnima direktor Centra Skenderija Suad Džindo kazao je kako je ovogodišnji sajam "prilika da svi zajedno krenemo u intenzivniju izgradnju BiH", istaknuvši da se na sajmu mogu vidjeti svi noviteti iz oblasti građevinarstva upravo što se u BiH u narednom periodu očekuje veliki broj projekata izgradnje.

U sklopu ove sajamske manifestacije održava se i 17. međunarodni sajam zanatstva, alata i alatnih strojeva, 2. međunarodni sajam komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline 11. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija "Interklima" , 6. međunarodni sajam instalacija, rasvjete i industrijske elektronike ,"Instal" i 32. međunarodni sajam plastike i gume"Plagram".

Sajam će biti otvoren do 26. maja od 10.00 do 18.00 sati, a ulaznica košta dvije KM.

U proteklih jedanaest godina na sajmu "Gradnja i obnova " izlagalo je više od 8.250 izlagača, a samo prošlogodišnja manifestacija okupila je oko 400 izlagača iz cijelog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: