Sarajevo
0

Otvoren obnovljeni trgovački centar Merkur

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Trgovački centar Merkur na Stupu od danas se sastoji od pet trgovina - Merkur, DP Marketi, drogerija CM, te trgovine obućom Šimecki i Borovo.

"Nakon uspješno završenog postupka insolventnosti - prisilnog poravnanja, Merkur se okreće novim planovima", izjavio je predsjednik uprave Merkur grupacije Blaž Pesjak na pres-konferenciji povodom otvaranja obnovljanog Trgovačkog centra Merkur u Sarajevu.

U prošlosti Merkur se povezivao s napretkom, proširenjem i uspjehom, ali je 2010. za firmu sa 115 godina tradicije, bila jedna od najtežih. Postupak prisilnog poravnanja uspješno je završen sredinom jula ove godine kada je Okružni sud u Kranju donio odluku o izglasanom prisilnom poravnanju u društvu Merkur d.d.

Pesjak je dodao da je jedna od ključnih aktivnosti za poboljšanje poslovanja u Merkuru optimizacija maloprodajne mreže u Sloveniji i Merkurovim kćerinskim preduzećima u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Direktor Intermerkur Nova Enver Šoškić tom prilikom kazao je da će tržni centar s novom koncepcijom ubrzo pokazati dobre poslovne rezultate.

"Razvoj Merkura na bh. tržištu ide ka otvaranju ovakvih centara u Banjoj Luci, Tuzli, Brčkom, Bijeljini, Mostaru, Bihaću itd.", dodao je Šoškić.