65 novih radnih mjesta
0

Otvoren Mercator Centar u Brčkom

Sarajevo-x.com
U brčanskom naselju Kolobara u utorak, 2. decembra otvoren je Mercator Centar površine 10.926 m2. U ovom prodajnom objektu otvoreno je 65 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je oko 18 miliona eura.

Glavni investitor je firma EG Energogroup d.o.o. iz Sarajeva. U sklopu modernog prodajnog prostora Mercator Centra u Brčkom je i Intersport, Modiana, Beautique, Santana i Lumpi igraonica, ali i Mercator Hipermarket na prodajnoj površini od 1.625 m2 sa širokim asortimanom kvalitetnih proizvoda, visokim nivoom usluge i dnevno konkuretnim cijenama u projektima Domaća korpa, Trajno niske cijene i Trgovačka marka Mercator.

Za posjetioce Mercator Centra obezbijeđeno je 201 parkirališno mjesto, 79 u garaži i 122 vanjska. Radno vrijeme objekta je od 9 do 22 sata, dok je nedeljom radno vrijeme od 9 do 21 sat.

Riječi dobrodišlice na svečanom otvaranju uputuli su Mensud Lagumdžija, generalni direktor društva Mecator BH d.o.o., Peter Zavrl, član Uprave poslovnog sistema Mercator, Miran Gomol, vlasnik EG Energogroup, te Mirsad Đapo, gradonačelnik Brčkog, a dodijeljene su i dvije donacije od 5.000 KM vrtiću "Naša djeca“ i Trećoj osnovnoj školi u Brčkom.

Uz cjelodnevni zabavno-muzički program za mnogobrojne goste i posjetioce, poseban poklon Mercatora građanima Brčkog je koncert Halida Bešlića koji počinje večeras u 18 sati.

FOTO: www.infobrcko.com