{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren 16. sajam ZEPS

F
6.10.2009. u 13:08
0
0
Otvoren 16. sajam ZEPS
0
Otvoren 16. sajam ZEPS
ZEPS 2009. (Foto: ZEDA)
Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Mahir Hadžiahmetović otvorio je danas 16. generalni bh. sajam ZEPS 2009.
Na sajmu koji se održava na više od 22.000 metara kvadratnih izložbene površine učestvuje oko 500 izlagača iz 27 država.

Na sajmu će biti održano 15 kolektivnih izložbi, od kojih je najznačajaniji nastup 20 kompanija iz Češke Republike koja ima status "zemlje partnera" ovogodišnjeg ZEPS-a.

"ZEPS se od samog početka nametnuo kao najvažnije mjesto susreta privrednika i njihovih direktnih poslovnih kontakata u BiH. Ovakva vrsta sajma predstavlja odličnu priliku za direktne susrete privrednika. Iako je BiH u posljednjih nekoliko godina ostvarila zavidne rezultate u stvaranju makroekonomske stabilnosti, naročito u smanjenju inflacije i budžetskog deficita ipak još boluje od problema koji su karakteristični za cijelu jugoistočnu Evropu, visokog vanjskotrgovinskog deficita", izjavio je Hadžiahmetović.

Dodao je da je u prošloj godini obim trgovinske razmjene sa Češkom Republikom iznosio 326 miliona KM, a pokrivenost uvoza izvozom je 30 posto.

Novoimenovani ambasador Češke Republike u BiH Tomaš Szunyog izjavio je da će se češka privreda predstaviti na 224 metra kvadratna sajmaskog prostora.

"Naše firme imaju interes za poslovnu saradnju s BiH. Uvjeren sam da će ovaj sajam doprinijeti poboljšanju privrednih i svakih drugih odnosa između BiH i Češke Republike“, izjavio je ambasador Szunyog.

Generalni bh. sajam ZEPS 2009. trajat će do 11. oktobra.

Bez promjena na berzi

06.10.2009. u 14:54
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: