{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje brodske linije iz Alžira ka BiH

F
19.5.2008. u 09:50
0
0
Otvaranje brodske linije iz Alžira ka BiH
0
Otvaranje brodske linije iz Alžira ka BiH
U okviru Ekonomskog foruma BiH – Alžir, koji je održan prošle sedmice u Alžiru, uz prisustvo oko 30 bosanskohercegovačkih i više od 60 kompanija iz Alžira, Interšped d.d. Sarajevo izložio je ideju o otvaranju brodske linije iz Alžira ka BiH.
Radi se o inicijativi Interšpeda Sarajevo da kompanijama koje izvoze u Alžir, Libiju, Egipat i Tursku osigura brži i jeftiniji transport.

- Robe bi prikupljali u Pločama, a zatim čarter brodom otpremali ka tim mediteranskim zemljama”, izjavio je Feni direktor Interšpeda d.d. Sarajevo Hasib Salkić.

U Alžiru već značajne poslove ima Energoinvest, a izvozi se i i kraft papir iz Natrona. U Libiji je izuzetan angažman MIMS-a, značajni poslovi su i pred našim građevinskim kompanijama, a u Egipat već tradicionalno otpremamo drvo, dodao je Salkić.

Brod bi nakon isporuke ukrcavao robu za tržište BiH. Tako bi u povratku mogao preuzimati i robe u turskim lukama Mersin i Izmir.

- Većina kompanija koje posluju u ovim zemljama su već klijenti Interšpeda, ali očekujemo i upite iz drugih zainteresovanih firmi, navodi Salkić

Objedinjavanjem otpreme i uvoza, prema njegovim riječima, značajno bi se unaprijedile i konkurentske prednosti bh. privrede na tržištima Alžira, Libije, Egipta i Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: