biznis
0

Otkazan 15. Međunarodni gospodarski sajam "Promo"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ovogodišnji 15. po redu Međunarodni gospodarski sajam "PROMO", koji se u Tuzli trebao održati od 10. do 14. lipnja, otkazan je zbog, kako navode organizatori, nepostojanja ozračja za poslovne inicijative i razvoj poduzetništva u tom gradu i cijeloj regiji.

Nakon korespodencije koja je trajala tjednima između organizatora "PROMO Grupe" i općinske administracije, Vlade TŽ-a i SKPC "Mejdan", manifestacija je otkazana, navode iz "PROMO Grupe" i dodaju kako je SKPC "Mejdan" visinom cijene zakupa prostora za devet dana pripreme i trajanja Sajma i insistiranjem na avansnom plaćanju dijela zakupnine onemogućio njegovo održavanje.

Po riječima generalnog direktora Vinka Ćure, "PROMO Grupa" bila je spremna prihvatiti gubitak u poslovanju, ali je iz principjelnih razloga i dugogodišnjeg minimiziranja značaja Sajma, te izbjegavanja službene podrške lokalnih vlasti, odlučeno da se otkaže Sajam kako bi na se taj način ukazalo na njegov značaj i nedostatak zdravog poslovnog ozračja u Tuzli.

Inače, Amela Kikanović iz "PROMO Grupe" prije dva dana priopćila je da se ovogodišnji Sajam otkazuje zbog toga što je samo 28 posto prijavljenih platilo, ili djelimično platilo, naručene usluge.

Međunarodni privredni sajam "Promo" održava se od 1994. godine u Tuzli, i godinama je okupljao stotine gospodarskih subjekata iz 32 zemlje svijeta.