biznis
1

Promo / Ostalo je još samo 5 dana do kraja prijava za Executive/MBA stipendije

Rok za prijavu za Executive MBA i MBA stipendije koje dodeljuje COTRUGLI poslovna škola je 27. maj 2018. do ponoći.

Iskoristite priliku da osvojite stipendiju vodeće poslovne škole u regionu i prijavite se danas.

Zašto MBA? MBA program (Master of Business Administration) vodeći je standard poslovne edukacije u svijetu. Budući da povezuje praksu i teoriju, program je od izuzetne važnosti za svakoga ko shvata vrijednost kontinuiranog ulaganja u profesionalni i lični razvoj. Ono što mnogi ističu kao prednost MBA programa su promjena u načinu razmišljanja i razvoj samosvijesti koji su ključni faktori za bolje donošenje odluka i napredak u karijeri. Razmjena iskustva kao najefikasniji oblik učenja Suštinska vrijednost MBA programa je primjenjivost svega što naučite na izazove i prilike u poslovnom svijetu. Princip rada je case study metoda kojom se obrađuju konkretni poslovni slučajevi iz čitavog svijeta s naglaskom na poređenje s lokalnim tržištem. Osim toga, polaznici rade u timovima, a članovi tima dolaze iz različitih branši. Timski način rada se primjenjuje zbog činjenice da upravo razmjena iskustva omogućava najefikasnije učenje. Nakon predavanja vaše radno mjesto postaje laboratorija u kojoj testirate sve što ste naučili na predavanju.

"Svaki dan sam ponosniji na ulaganje u vrhunsko znanje koje sam stekao u poslovnoj školi COTRUGLI. Za svako stečeno iskustvo i znanje, kao i kolegu kojeg sam upoznao, otvorila su mi se nova vrata u poslovnom i privatnom životu", rekao je Dejan Koleška, country manager, Scania BH.

"Zbog želje da svaki novi dan radimo stvari na bolji i korisniji način nego dan prije, ljudi se trude usvojiti znanja i vještine, a ja sam se u tu svrhu odlučio za COTRUGLI. Raznolike vrijednosti koje sam dobio kroz program koji sam prošao su skup različitih poslovnih i životnih iskustava (iskustvo je nezamjenjiv način sticanja znanja i vještina) i neprocjenjivih veza i prijateljstava, za koje bi mi kao pojedincu trebalo mnogostruko više vremena od onoga koliko je program trajao", rekao je Zejd Šoto, general manager, PZU New Life Sarajevo.

"EMBA program mi je donio neka druga gledišta na poslovno okruženje i naučio da procese u kompaniji sagledam iz više različitih novih perspektiva", tvrdi Damir Maglajlić, client relationship manager, Phoenix Pharma.

Program zahtijeva minimalno odsustvo s posla. Predavanja na EMBA programu se najčešće održavaju od petka do nedjelje, jednom mjesečno, dok na MBA programu predavanja traju sedmicu na svakih 6 sedmica.

Kako se prijaviti za stipendije?

COTRUGLI ove godine dodjeljuje po četiri polovične MBA i EMBA stipendije, kao i stipendije od 30 posto učesnicima koji se najbolje pokažu tokom stipendijskog procesa. Ako ste stekli relevantno radno iskustvo, završili ste fakultet i znate engleski jezik, možete se prijaviti za stipendije.

Potrebno je ispuniti kratki aplikacijski formular ovdje, nakon čega ćete biti obaviješteni o daljnjim koracima.
Prijave traju do 27. maja 2018. godine