{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovana Revizorska komora FBiH

F
16.10.2010. u 16:10
0
0
Osnovana Revizorska komora FBiH
0
Osnovana Revizorska komora FBiH
Foto: Sarajevo-x.com
Revizorska komora Federacije Bosne i Hercegovine, strukovna organizacija svih revizorskih društava i ovlaštenih revizora koji posluju na teritoriji Federacije BiH, osnovana je ove sedmice u Sarajevu.
U radu Osnivačke skupštine Revizorske komore učestvovali su predstavnici 57 revizorskih društva iz svih kantona Federacije BiH, koja posjeduju dozvolu za rad a koju je izdalo Federalno ministarstvo finansija.

Osnivanje Revizorske komore FBiH uređeno je novim Zakonom o računovodstvu i reviziji u FBiH koji je stupio na snagu u januaru 2010. godine, a koji je Komoru definirao kao stručnu organizaciju samostalnu i neovisnu u svom radu, ali u isto vrijeme podvrgnutu javnom nadzoru koji će provoditi Odbor za javni nadzor.

Primarni zadatak Revizorske komore FBiH će biti unapređenje ugleda revizijske profesije, prvenstveno kroz organiziranja i provođenja stručnog osposobljavanja ovlaštenih revizora, nadziranja kvaliteta rada revizorskih društava i ovlaštenih revizora, utvrđivanja minimalne metodologije obavljanja provjere kvalitete rada revizorskih društava i ovlaštenih revizora, kao i praćenje provedbe propisa, predlaganje izmjena propisa i sudjelovanje u postupku donošenja ili izmjene propisa.

Na skupštini je usvojen Statut Komore i izabrani predstavnici u tijelima Komore.

Za predsjednika Komore izabran je Sead Bahtanović, direktor i ovlašteni revizor revizorske firme Deloitte d.o.o. iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: