biznis
0

Osnovana obrtnička komora Federacije BiH u Mostaru

FENA
Mostar
Mostar
Na inicijativu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta danas je u Mostaru osnovana Obrtnička komora Federacije BiH.

Za predsjednicu Obrtničke komore izabrana je Ivana Dujmović iz Mostara, a za predsjednika Skupštine Izet Ždralović

Na Osnivačkoj skupštini sudjelovao je i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Velimir Kunić, koji je u izjavi za novinare pozdravio udruživanje obrtnika na razini Federacije BiH te istaknuo kako se time stvaraju bolji uvjeti za primjenu Zakona o obrtu i zajedničko zastupanje interesa obrtnika iz Federacije BiH.

"Zakon o obrtu donesen je 2002. godine i bilo je krajnje vrijeme da se osnuje Obrtnička komora Federacije BiH", kazao je Kunić iznijevši podatak da je u Federaciji BiH trenutno registrirano oko 48 000 obrtnika.

"Toliki broj obrtnika veliki je potencijal i jedan od naših prioriteta bit će davanje novog poticaja za povećanjem broja obrtnika i razvijanjem novih obrtničkih djelatnosti", kazao je Kunić.

Napomenuo je da u BiH treba razvijati tradicionalne zanate, jer, kako je kazao, ti zanati mogu dati značajan doprinos u razvoju turizma i promidžbi BiH.

"Razvijanje tradicionalnih zanata bit će jedan od prioriteta našeg budućeg djelovanja", obećao je Kunić.

Predsjednica Obrtničke komore Federacije BiH Ivana Dujmović i predsjednik Skupštine te komore Izet Ždralović zahvalili su se ministru Kuniću na učinjenom oko osnivanja Obrtničke komore, te su ustvrdili da će se uskoro na bolje promijeniti stanje u obrtništvu.

Oboje su upozorili da se obrtništvu treba dati veća podrška od svih razina vlasti.

Inače, osim izbora rukovodstva Obrtničke komore, na Osnivačkoj skupštini usvojen je Statut te Program rada te institucije. Skupštinu Obrtničke komore Federacije BiH čini 40 članova i to po četiri predstavnika obrtnika iz svih deset županija Federacije BiH.