{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osigurani depoziti do iznosa od 20.000 KM

F
4.12.2008. u 20:27
0
0
Osigurani depoziti do iznosa od 20.000 KM
0
Osigurani depoziti do iznosa od 20.000 KM
Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u banka BiH.
Ovim izmjenama Zakona iznos osiguranog depozita utvrđen je u visini od 20.000 KM, zatim je određeno da se u bankama članicama osiguravaju isključivo depoziti građana te je za ubuduće u pogledu visine iznosa osiguranog depozita određena nadležnost Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita BiH.

Izmjenama se istovremeno potvrđuje sigurnost depozita u bankama članicama programa osiguranja depozita i i približava evropskim standardima u ovoj oblasti.

Agencija za osiguranje depozita BiH kontinuirano analizira i prati kriterije i poslovanje bankarskog sistema u cilju daljeg približavanja limita osiguranog depozita evropskim standardima.

- U programu osiguranja depozita kod Agencije za osiguranje depozita BiH nalaze se 24 komercijalne banke, što znači da je građanima u svakoj od ovih banaka osiguran depozit do visine od 20.000 KM poštujući princip osiguranja deponenata građanima po banci članici, saopćeno je danas iz Agencije za osiguranje depozita BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: