Pridruži se pokretu!
20

Osigurajte svoje učešće na prvoj Lean Startup Machine radionici u Sarajevu

Klix.ba
Svjetski poznata Lean Startup Machine radionica koja je do sada održana u preko 100 gradova širom svijeta napokon dolazi i u Sarajevo.

Prvi put će građani Bosne i Hercegovine, ali i regije imati priliku da kroz vodeći svjetski program upoznaju i praktično primijene ovaj jedinstven princip korištenja Lean metodologije u razvoju vlastitog biznisa, kao što je to imalo priliku učiniti 5.000 učesnika u cijelom svijetu.

Lean Startup Machine je program koji je pokrenut u New Yorku, a za kratko vrijeme je uspio postati svjetski priznat način razvoja biznisa. Program predstavlja intenzivnu trodnevnu radionicu koja je namijenjena poduzetnicima, inovatorima i svim pojedincima sa idejom koju žele da pretvore u kvalitetan biznis.

Predavači, govornici i mentori Lean Startup Machine radionice su uspješni poduzetnici koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu s razvojem proizvoda na lean startup principu.

Lean Startup Machine Warm up event sa Ericom Brottom u Networksu
Lean Startup Machine Warm up event sa Ericom Brottom u Networksu

Lansiranje novog poslovnog poduhvata bez obzira da li se radi o startupu, maloj kompaniji ili inicijativi unutar velike kompanije predstavlja veliki izazov, a čak 75 posto novih ideja propadne u prvoj godini postojanja. Lean metodologija smanjuje ove procente, jer prednost daje praktičnom radu u odnosu na pravljenje dugoročnih planova na papiru i traži povratnu informaciju od potencijalnog klijenta, umjesto da se pouzda u intuiciju poduzetnika. Ova metodologija će spriječiti da se zaljubite u ideju koja na koncu nije pogodna za razvoj biznisa.

Tokom tri dana radionice, učesnici će imati priliku da kroz interakciju sa stvarnim potencijalnim korisnicima validiraju svoju ideja na tržištu i identificiraju tačne potrebe koje njihov proizvod ili usluga rješava. Ono što je zanimljivo jeste da će Fondacija Mozaik osigurati novčane investicije za sve ideje koje budu predstavljene na Lean Startup Machine radionici i ispune njihove kriterije.

Ukoliko želite da naučite kako kreirati proizvode koji mijenjaju izgled tržišta, pridružite nam se u prostorijama Networksa od 16. do 18. marta u Sarajevu.

Karte su već u prodaji, a budući da je broj mjesta ograničen požurite na LINK i osigurajte svoje mjesto. Rok za prijave je 8. mart 2018. godine.

Lean Startup Machine prvi put u Sarajevo, ali i na Balkan, dovode Asocijacija za razvoj karijere ARK i Ministry of Programming, a program su podržali Networks, SPARK i Fondaciju Mozaik, kao i medijski partneri Mreža za izgradnju mira, Klix i Antenu Sarajevo kao glavnog radijskog pokrovitelja.