Potpisani ugovori
0

Općina Novo Sarajevo sufinansira samozapošljavanje 16 ljudi s biroa

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je 22. novembra ove godine ugovore s 16 korisnika koji su ispunili uslove javnog poziva za Program sufinansiranja samozapošljavanja.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je Općina Novo Sarajevo u budžetu za 2019. godinu za Program aktivne politike zapošljavanja koji obuhvata sedam mjera/programa izdvojila iznos od 536.00 KM, a od toga je za Program mjera za podsticaj zapošljavanja predviđen iznos od 396.000 KM.

Aplikantima koji su ispunili uslove javnog poziva za Program sufinansiranja samozapošljavanja zaželio je uspjeh u njihovom budućem radu.

Pravo učešća u javnom pozivu za Program sufinansiranja samozapošljavanja imale su nezaposlene osobe, prijavljene na evidenciju nezaposlenih biroa Novo Sarajevo, prije objavljivanja javnog poziva, a koje imaju osnovne pretpostavke za bavljenje samostalnom djelatnošću na teritoriji Općine Novo Sarajevo i koje do sada nisu koristile sredstva za samozapošljavanje od Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Općine Novo Sarajevo.

Oblasti na koje su nezaposlene osobe aplicirale su IT sektor, proizvodna i uslužna djelatnost.

Ovom prilikom, prisutnima se obratila i Maja Gerin, jedna od učesnica iz prethodnog ciklusa Programa sufinansiranja samozapošljavanja, koja je poručila novim korisnicima da trud, rad, vjerovanje u sebe i "malo nespavanja" daje rezultate.