{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad Sarajevo u 2017. godini lider u broju pokrenutih biznisa u KS

Klix.ba
8.2.2018. u 15:24
82
18
Općina Novi Grad Sarajevo u 2017. godini lider u broju pokrenutih biznisa u KS
82
U Općini Novi Grad Sarajevo danas je održana programska aktivnost sa svim aplikantima na projekat zapošljavanja mladih (YEP), na kojem su informisani o daljem toku realizacije ovog projekta, tj. načnu i bodovanju njihovih aplikacija, te o samom početku obuke koja će trajati četrnaest dana, a planirano je da počne 15. februara 2018. godine.
Riječ je o programu podrške poduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo koji se realizuje uz podršku Vlade Švicarske sa ciljem uspostave povoljnog poduzetničkog okruženja, te pružanja podrške osnivanju i radu konkretnih poslovnih subjekata.

"U 2017. godini prema podacima Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo preko 60 posto od ukupnog broja pokrenutih novih biznisa, je upravo na području Općine Novi Grad Sarajevo, a trend velikog interesovanja nastavio se i u ovoj godini, obzirom da su na ovaj javni poziv YEP-a stigle čak 74 poslovne ideje”, kazao je u svom obraćanju Muhamed Bekto iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

U narednom periodu radit će se na obuci aplikanata i izradi biznis planova. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu biće ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim za to identificira potreba.

Saradnja projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Općine Novi Grad Sarajevo formalizovana je u decembru 2017. godine potpisivanjem Ugovora o saradnji za realizaciju programa podrške preduzetništvu na području lokalne zajednice. Ovaj program finansiran je i realizovan zajednički u formi lokalnog partnerstva za preduzetništvo i zapošljavanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: