Domaći graditelji
267

Općina Ilijaš dobija modernu gradsku tržnicu vrijednu 600.000 KM

Klix.ba
Stanovnici općine Ilijaš uskoro dobijaju modernu gradsku tržnicu koja će biti izgrađena na lokalitetu Banovac. Tržnica će se sastojati od otvorenog i zatvorenog dijela, a njena izgradnja koštat će 600.000 KM.

Izvođač radova je firma "Fazum gradnja" iz Ilijaša čiji je direktor Muamer Fazlić nedavno potpisao s općinskim načelnikom Akifom Fazlićem Ugovor o izgradnji tržnice. Zatvoreni dio bit će dimenzija 15x20, a otvoreni dio koji će biti natkriven bit će dimenzija 20x25.

"Ovaj projekat je jedan od najznačajnijih projekata koji će ove godine realizovati Općina Ilijaš kroz svoj Budžet. Građani Ilijaša dobit će jednu modernu Gradsku tržnicu u kojoj će se moći prodavati proizvodi animalnog porijekla, mlijeko, jaja itd. Izgradnjom tržnice stvaraju se pretpostavke da građani Ilijaša mogu svaki dan nabavljati proizvode u svom gradu. Isto tako, poljoprivredni proizvođači sa područja općine Ilijaš naći će prostor i mogućnost plasiranje svojih proizvoda", kazala je Merima Osmanović, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije općine Ilijaš.

Direktor firme Muamer Fazlić istakao je kako mu predstavlja veliko zadovoljstvo da će Ilijašani dobiti jedan ovakav objekat kakav je Gradska tržnica, te da radovi počinju najkasnije za 10 dana.

"Vrlo je bitno napomenuti da se radi o objektu u koji će se ugraditi vrlo kvalitetni i savremeni materijali. Da bi počeli sa radovima, potrebno je proći određene procedure, ali su moja očekivanja da možemo za 7 do 10 dana početi sa izvođenjem radova", naglasio je Fazlić.

Izgradnjom nove tržnice općina Ilijaš, riješit će jedno od prioritetnih pitanja u 2017. godini. Radovi na izgradnji trajat će 120 dana, a sam idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika, te da se uveliko poboljša kvaliteta prostora, a samim tim i okruženja.

Nadzor radova vršit će firma Construct d.o.o. iz Zavidovića.