|

Općina Centar će refundirati troškove poreza na kupovinu stana

Općina Centar će refundirati troškove poreza na kupovinu stana
16
Klix.ba
11.4.2019. u 12:53
61
komentara
16

dijeljenja
Općina Centar će refundirati troškove poreza na kupovinu stana Foto: H. M./Klix.ba
Općina Centar raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza za dodanu vrijednost (PDV) za mlade iz sredstava općinskog budžeta za 2019. godinu.
Javni poziv je objavljen u četvrtak, 11. aprila 2019. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (Javni pozivi, konkursi, oglasi) i ostaje otvoren tokom cijele 2019. godine, a u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima.

Pravo na dodjelu ovih novčanih sredstava imaju mladi do 38 godina sa prebivalištem na području općine Centar, a koji prvi put rješavaju stambeno pitanje kupovinom stana na području općine Centar.

U javnom pozivu su navedeni kriteriji za refundiranje troškova poreza na promet nekretnina ili PDV prilikom kupovine stana, kao i potrebna dokumentacija. Zahtjev sa dokumentacijom potrebno je podnijeti putem protokola Službi za registar, upravljanje imovinom i katastar nekretnina – Odsjek za stambene poslove.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...